Beschrijf ons jouw probleem hieronder en ontdek hoe wij u kunnen helpen!


Beschrijf ons jouw probleem!

Vul hieronder een kleine beschrijving in en zet de eerste stap naar een gezonde en duurzame woning!

01/02/03/

Omschrijf uw probleem

04/

Uw gegevensHoe lossen we het op ?

Stoomreiniging

Minder vervuilde gevels aan de regenzijde kunnen met behulp van stoom worden gereinigd. De gevel wordt gereinigd met een gespecialiseerde hogedrukreiniger waarbij we water tot 150 graden Celsius verwarmen en in een directe, vlakke straal afvuren op de gevel. Warm water reinigt namelijk 3 keer sneller dan koud water. Een minder hevige straal zorgt er dus voor dat de baksteen en voeg intact blijven.

Chemisch reinigen

Hardnekkig vervuilde gevels worden aangepakt met biologische of chemische middelen die het vuil van de gevels oplossen. Vervolgens wordt het vuil afgestoomd.

Fijnstralen

Hardnekkig vervuilde gevels (bv door uitlaatgassen) worden gereinigd door middel van fijnstralen. Dit is een techniek waar water in combinatie met zandkorrels op de gevels worden gestraald. Afhankelijk van de graad van vervuiling kunnen de dikte van de zandkorrels, verhoudingen water zand en de druksterkte worden aangepast.

Reinigen van crepi

Een vuile crepi reinigen? Het kan! Na verloop van tijd kan crepi door wisselende weersomstandigheden verkleuren of te maken krijgen met algenvorming. Bekijk hiernaast de 2 soorten crepi.

Minerale crepi

Dit is een gevelbepleistering die bestaat uit natuurlijke stoffen (kalk/cement, zand, kleurpigmenten en water). Het wordt vaak gebruikt bij oudere gevels (zonder isolatieplaat) omdat deze dikkere laag crepi oneffenheden wegwerkt. Minerale crepi is gevoeliger voor vuil en algenvorming. Het reinigen van dit soort crepi gebeurt door middel van een speciale crepireinigingsmachine onder stoom en zeer lichte druk. Vaak wordt enkele dagen voorafgaand een speciaal product (Antimosstop) op de gevel verneveld om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Op minerale crepi kan een beschermende laag worden aangebracht (speciale coating/hydrofuge).

Syntethische- of siliconecrepi

Het merendeel van de bepleisterde gevels worden (meestal in combinatie met crepi) voorzien van deze siliconecrepi. De silicone zorgt ervoor dat deze soort crepi minder gevoelig is aan vuil en algenvorming. Desalniettemin kunnen deze gevels door stof, nabije beplanting, druipranden van vensterbanken en hoeken toch vervuilen. Het reinigen van siliconepleister gebeurt op dezelfde manier als minerale crepi, al dan niet in combinatie met AMstop. Grote nadeel is dat een beschermingslaag hierbij geen optie is.

Vochtproblemen?

Wij verzorgen de correcte analyse en geven vrijblijvend advies. Daarnaast bieden we ook na verkoop een goede service.